Vita/Život – Natjecanje Prve pomoći za djecu


14 ožujka, 2014
 / 
Featured image for “Vita/Život – Natjecanje Prve pomoći za djecu”

Natjecanje Prve pomoći 14.03.2015.

Crveni križ grada Makarske organizirao je u prošlu subotu (14.03.) natjecanje iz Prve pomoći za dvije osnovne škole u Makarskoj. Već tradicionalni dvoboj znanja i vještina iz pružanja pomoći između OŠ.o.P.Perice i OŠ.S.Ivičevića, ove godine je završio u korist ekipe sa Zelenke koju je pripremala mentorica prof.Zora Brkić uz asistenciju dr.Darka Granića.

Nakon testova iz znanja o Crvenom križu i Prvoj pomoći, ekipe su pristupile praktičnom dijelu koji se odvijao pod budnim okom suca, te je nakon saniranja ukupno 6 ozljeda od strane svake ekipe, pobijedila ekipa OŠ.o.Petra Perice u sastavu: Iris Matković, Marta Mišković, Mia Jujnović, Ria Ivandić i Branka Rašić učenice 7a i 7b razreda.

FOTOGALERIJA

Natjecanje u znanju i vještinama pružanja prve pomoći ima daleko značajniju ulogu u našem društvu od pukog natjecanja, jer kroz pripreme i edukaciju animira djecu da se u budućnosti opredijele za moguće daljnje zdravstveno obrazovanje koje nam itekako treba doznajemo od Gloryana Grabnera ravnatelja Crvenog križa Makarska, a pobjedničkoj ekipi sada slijede intenzivne pripreme za među županijsko natjecanje koje će se ove godine održati u Sinju.