Vita/Život – kako postati darivatelj?


12 ožujka, 2024
 / 
Featured image for “Vita/Život – kako postati darivatelj?”

Dođite u Zavod za tipizaciju tkiva KBC Zagreb Kišpatićeva 12, svaki radni dan (pon.-pet.) od 08 – 14 sati (zelena zgrada, suteren, soba br. 9), 8 transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj ili na akcijama koje organizira Zaklada Ana Rukavina. Nakon popunjavanja pristupnice i kratkog zdravstvenog upitnika, dat ćete uzorak krvi za HLA tipizaciju (utvrđivanje antigena tkivne snošljivosti).

Odgovor na svih 12 pitanja kako postati darivatelj i upisati se u registar pogledajte – OVDJE

Donosimo i radosnu vijest da se tijekom veljače Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo 30 novih potencijalnih darivatelja preko 8 transfuzijskih centara i time se broj potencijalnih darivatelja popeo na 64.188 a tipizirano je novih 165 uzoraka potencijalnih darivatelja tako Registar trenutno broji 63.351 tipiziranih darivatelja .

Uzorci su tipizirani metodom NGS na 6 lokusa.

Zahvaljujemo od srca svima koji su se odlučili pridružiti Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi pomogli nepoznatim ljudima i dali nadu za život oboljelima u zemlji a i diljem svijeta – donosi zaklada Ana Rukavina.