Mjerenje tlaka i šećera u krvi – Akcijom u Baškoj vodi završio “ZELENI MJESEC” 2016.


Featured image for “Mjerenje tlaka i šećera u krvi – Akcijom u Baškoj vodi završio “ZELENI MJESEC” 2016.”

Akcijom besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi u općini Baška Voda završen je ekološko-zdravstveni projekt “Zeleni Mjesec” koji već četvrtu godinu zaredom vodi makarski Crveni križ.

U zdravstvenim akcijama, koje su provedene kako u gradu Makarskoj tako i u svim općinama Makarskog primorja, prema uzorku od 100 stanovnika najzdravije pučanstvo je u Općini Brela, potom slijedi Makarska pa u tijesnom rezultatu općine Tučepi, Gradac i Podgora, a nažalost Baška Voda je ponovno pokazala negativne trendove po pitanju zdravlja, štoviše gore i od prošlogodišnjih. Rezultati su iznenadili i liječnika u timu dr. Darka Granića koji se iskreno zabrinuo u broju novootkrivenih slučaja visokog tlaka, doznajemo od ravnatelja Crvenog križa Makarske Gloryana Grabnera.

– Iako u ovim statistikama koje vodimo proteklih godina bilježimo pozitivan trend odaziva i savjesnosti prema vlastitom zdravlju, zabrinut sam za mještane općine Baška Voda zbog ovogodišnjih rezultata koji su nažalost gori od prošlogodišnjih te apeliram ovim putem na što veću pozitivnu aktivnost koja će doprinijeti i smanjenju ovog negativnog trenda – zaključuje Grabner.