Pružam ti ruku – projekt zapošljavanja žena ‘Zaželi’


1 ožujka, 2021
 / 
Featured image for “Pružam ti ruku – projekt zapošljavanja žena ‘Zaželi’”

Projekt „Pružam ti ruku“ nastao je kao nastavak projekta pomoći i njege u kući kojeg je GDCK započeo još 2011. godine po programu Javnih radova HZZ-a.
Cilj projekta je zapošljavanje 12 žena u nepovoljnom položaju te osnaživanje i unapređenje njihovih radnih potencijala u lokalnoj zajednici te pružanje kvalitetne podrške 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Kroz programe obrazovanja za njegovateljicu i vizažisticu za 7 žena osigurat će se dugoročni učinci na njihovu radnu aktivaciju te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta. Projekt traje 30 mjeseci, od 6.11.2018. do 6.5.2021.
Projektom je obuhvaćena i nabavka bicikala za pripadnice ciljane skupine kao i oprema za Gradsko društvo crvenog križa radi kvalitetne provedbe projekta.

Partneri
Partneri na projektu „Pružam ti ruku“ su: Grad Makarska, Općina Podgora, Općina Tučepi, Općina Gradac, Općina Brela te obavezni partneri Centar za socijalnu skrb Makarska i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split.

Projekt Crvenog križa Gradskog društva crvenog križa Makarska „Pružam ti ruku“ kao dio platforme “Zaželi – Program zapošljavanja žena“ financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti projekta u iznosu 2.103.036 kn, sa stopom financiranja od 100%.