Jedan proizvod za manje siromaštvo – 150 paketa u dva mjeseca


Featured image for “Jedan proizvod za manje siromaštvo – 150 paketa u dva mjeseca”

Članovi Interventnog tima Crvenog Križa Makarska već godinu ipo dana aktivno sudjeluju u provedbi programa usmjerenog na smanjenje siromaštva. Kroz “Jedan proizvoda za manje siromaštvo” i “MISTO DOBROTE” , tim potiče građane da pridonesu zajednici kupnjom jednog proizvoda čija je namijenjena podrška siromašnima. Ovaj aspekt inicijative osigurava da pomoć stigne onima kojima je najpotrebnija, dodatno smanjujući teret siromaštva u lokalnoj zajednici.

Psihosocijalna podrška koju pružaju članice i članovi Interventnog tima Psihosocijalna pomoć, ključna je u rješavanju kompleksnih izazova s kojima se suočavaju pojedinci u siromaštvu. Kroz različite načine razgovora, tim osigurava emocionalnu podršku kako bi korisnici razvili vještine potrebne za prevladavanje teškoća. Ovaj holistički pristup pomaže ljudima da se osnaže i izgrade trajne temelje za bolju budućnost – a to je temeljni cilj ovog projekta.

Fotogalerija dodjele paketa i psihosocijalne podrške

“Jedan proizvod za manje siromaštvo” predstavlja sustavan pristup borbi protiv siromaštva na Makarskoj rivijeri tijekom CIJELE GODINE. Veliko HVALA obrazovnim ustanovama koje sustavno i konkretno prate projekt od prvog dana jer bez zajedničke koordinacije na cijeloj rivijeri – uspjeh bi izostao.

U protekla dva mjeseca , uz psihosocijalnu podršku, podijeljeno je 150 paketa hrane i higijene na području od Brela do Gradca, a sudjeluju 4 mobilna tima i 12 volontera.