Zelena čistka – Makarska 2018


26 travnja, 2018
 / 
Featured image for “Zelena čistka – Makarska 2018”

U organizaciji makarskog Crvenog križa u prošlu subotu uoči Dana planete Zemlje odvila se sedma po redu “Zelena čistka”.

Lijepo vrijeme i odličan odaziv volontera kroz organizacije civilnog društva njih oko tri stotine, odgovorne su za uspjeh najveće eko akcije pod Biokovom. Po brojnosti su i ove godine prednjačili srednjoškolci SŠ.”fra.A.K.Miošića” i mladi članovi veslačkog kluba “Biokovo”, građani okupljeni oko inicijative “SOS Osejava”, volonteri Crvenog križa, članovi udruge “Juraj Bonači”, “Eko Meteor”, dok su naši lovci kluba “Biokovo” obuhvatili podbiokovlje i okoliš naselja Kotišina, a djelatnici Parka prirode Biokovo sa članovima speleološke sekcije “Ekstrema” su se obračunali sa otpadom oko vrha Vošac i jame na Biokovu.

FOTOGALERIJA

Uz tehničku potporu “Makarskog komunalca” i Šumarije Makarska, nekoliko kamiona otpada je izvezena iz područja šuma “Sv.Petra” i “Osejave”, a pridružili su im se ove godine i Hrvatske vode čisteći korito potoka “Proslap” koji daje veličanstveni vodopad na Nuglu. Da bi se akcija uspješno provela zaslužni su i ovogodišnji sponzori “Lidl” u donaciji vode, “Pevec” za vreće i “Merlin Company” za rukavice za volontere, a da bi se ista uspješno završila zaslužni su “Hoteli Makarska” koji su donirali ručak za sve volontere.

“Zahvaljujem svima koji su nam pomogli u pripremi, sudjelovali u akciji i poklonili svoje vrijeme da naš okoliš, koji je jedinstven i neponovljiv, zasja u svom punom prirodnom sjaju. Ova eko akcija doista daje nadu da naš grad može djelovati kao Zajednica koja vodi brigu o svojoj budućnosti” zaključuje ravnatelj Crvenog križa Makarska i koordinator “Zelene čistke” prof.Gloryan Grabner