Humanost na djelu – “Nevidljiva humanost”


12 prosinca, 2023
 / 
Featured image for “Humanost na djelu – “Nevidljiva humanost””

U današnjem užurbanom društvu, gdje je svatko okupiran vlastitim obavezama, humanost dolazi do izražaja kroz nesebično volonterstvo, posebno kada se radi o skrbi za bolesne osobe koje su ograničene na medicinski krevet u vlastitom domu. Volonteri igraju ključnu ulogu u pružanju podrške onima kojima je najpotrebnije, a situacija dovoza i postavljanja medicinskog kreveta u domu često postavlja dodatne izazove.

Kada volonteri stupaju u domove bolesnih osoba, svaki korak postaje prilika za pokazivanje ljudskosti, humanost postaje vidljiva briga, ljubaznost i suosjećanje. Prisustvo koje pruža utjehu obitelji i olakšava teret skrbi. Medicinski krevet postaje poprište gdje se isprepliću niti pažnje, podrške, ljubavi, ali i tuge.

Fotografije od 1000 riječi

Volonteri ne samo da pružaju fizičku podršku, već su i most empatije. Razumijevanje i suosjećanje koje donose pomažu smanjiti osjećaj izolacije koji često prati bolesne osobe i njihove članove obitelji kojima je to najstresniji dio života.

Dakle, kada svjedočimo “nevidljivoj” humanosti na djelu kroz volonterski rad, shvaćamo da je to mnogo više od jednostavnog pružanja usluga.