Humanost na dijelu – Jelenka Medoš & Azra Rađenović za djecu


9 veljače, 2021
 / 
Featured image for “Humanost na dijelu – Jelenka Medoš & Azra Rađenović za djecu”

KUTIJA PRIJATELJSTVA ZA DJECU STRADALU U POTRESU

Više od 400 paketića dobrote ili *Kutija prijateljstva* učenika Osnovne škole Stjepana Ivičevića iz Makarske, stiglo je jučer , u ponedjeljak, 8. veljače, učenicima Osnovne škole 22.lipnja u Sisku.

Veliko HVALA ???? ravnateljici Azri Rađenović na najtoplijem prijemu koji nam je pokazao da neka prijateljstva iz fakultetskih dana – ostaju VJEČNA ( i nakon mnogo godina )

Kako je sve počelo? FOTOGALERIJA

Pravi je trenutak učiti djecu biti solidarna i pomagati vršnjacima u nevolji. Osmislili smo humanitarnu akciju pod nazivom : *Kutija prijateljstva*. Obavijestili smo učenike i roditelje, oglasili na web. stranicama škole ,zatim uspostavili suradnju s djelatnicima Osnovne škole 22. lipnja u Sisku.

Val ljubavi i dobrote brzo se pokrenuo, na način da se odazvao veliki broj učenika i roditelja.

Svaka kutija ima osobnu notu djeteta koje je šalje, zato je bilo obavezno ubaciti dječje kratko pismo pisano rukom ili crtež podrške, naznačiti dob i spol učenika kojem je namijenjena kutija. U kutiji prijateljstva nalazi se , prije svega, ljubav i pažnja, a onda ono što će razveseliti djecu koja će to dobiti.

Neki od prijedloga sadržaja kutije:

– školski pribor (bojice, flomasteri, olovka, šiljilo, gumica, ljepilo, škarice, bilježnica, papir kolaž, pernica i slično)

– kozmetika (toaletna torbica, ogledalce, češalj, četkica i pasta za zube, krema za ruke, gel za tuširanje, šampon, gel, špangice, gumice za kosu, stik za usta…)

– sitnica osobnog karaktera (knjiga, šalica, bočica za vodu, loptica, igračka, okvir za fotografije, album za slike ili crteže, spomenar, zaštitna maskica za lice…)

– odjeća (čarape, kapa, šal ili rukavice..)

– nešto slatko (čokolada, keksi, bomboni ili sl.)

Dragi učenici, dragi roditelji! Hvala vam na suradnji, podršci i odazivu! Sretni smo i ponosni na humanitarnu akciju *Kutija prijateljstva* ! Očekujemo pisma novih prijatelja iz Siska – NAPISALA je Jelenka Medoš-pedagoginja koja je nama volonterima Volonterskog centra omogučila da osjetimo i doživimo jednu emociju PRIJATELJSTVA koja ne stane u niti jednu riječ, niti rečenicu.

Hvala našem prevozniku Branku koji je u nedjelju sve pripremio za transport , zajedno sa volonterima, roditeljima i nastavnicima OŠ Stjepana Ivičevića.

… biti dio ove prijateljske priče – neprocjenjivo …