Biokugle – Zajedno za čišće podmorje


21 listopada, 2020
 / 
Featured image for “Biokugle – Zajedno za čišće podmorje”

Učenici 7. razreda OŠ Petra Perice, njih 42 i volonteri Volonterskog centra CK Makarska u suradnji sa volonterskim klubom Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, su danas kroz projek “Dobar dan za biokugle“- bacili oko 1 000 kuglica u lučici hotela Dalmacija.

Veliko hvala ravnateljicama Renati Gudelj i Evelin Bulić, koje su s puno razumijevanja podržale ovaj projekt i pripomogle današnjoj akciji uključivši učenike svojih škola. Također, zahvaljujemo se pedagogici Anđeli Divić, Tanji Vujčić i psihologinji Jeleni Mendeš Han na njihovom dragocjenom doprinosu u pripremnom dijelu akcije s učenicima.

Naporno pripremanje ovakvog događaja zahtijeva veliki trud, ali uz vašu potporu i predanost, sve je proteklo glatko i uspješno. Vaša uloga u organizaciji omogućila je da naši vrijedni učenici iskuse ne samo radost sudjelovanja u akciji, već i važnost brige za okoliš.

Posebna zahvala ide i direktorici hotela Dalmacija, Josipi Kuzmanić, koja nam je ljubazno dozvolila da ovu vrijednu akciju odradimo na tom prekrasnom lokalitetu. Vaša podrška i otvorenost su omogućile da ovaj projekt zaživi na mjestu koje je posebno važno za našu zajednicu.

Slike s današnjeg događaja zaista govore tisuću riječi. Svaki osmijeh na licima učenika i volontera, svaka kuglica bačena u more predstavlja veliki korak prema očuvanju naše prekrasne obale i morskog okoliša. Svi ste vi naši hrabri vojnici koji se bore za bolji svijet, a podijeliti dobrotu načina je bezbroj.

Ova akcija je samo početak, i zahvaljujući vašem trudu i angažmanu, nastavit ćemo širiti svijest o važnosti zaštite okoliša i učiniti još više za očuvanje našeg predivnog prirodnog naslijeđa.

Hvala vam svima što ste bili dio ovog prekrasnog događaja i što ste svojim doprinosom učinili svijet ljepšim mjestom za sve nas!

Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji.