Biokugle – Volonterski centar CK Makarska


30 lipnja, 2020
 / 
Featured image for “Biokugle – Volonterski centar CK Makarska”

II. po redu akcija Volontera volonterskog centra CK Makarska – “Dobar dan za biokugle

Veliko hvala Općini Tučepi i Splitsko-dalmatinskoj županiji na svesrdnom sufinanciranju ove hvalevrijedne inicijative. Njihova podrška i financijska pomoć omogućili su da se ovaj projekt proširi i ostvari još veći utjecaj na očuvanje našeg morskog ekosustava.

Također, želimo istaknuti zahvalnost MNK Amicis-u, DVD Tučepi i Udruzi Kredenca, čiji su volonteri aktivno sudjelovali u bacanju biokugli u Tučepskoj lučici. Njihova spremnost da se uključe i daju svoj doprinos još jednom je pokazala da kada se udružimo, možemo učiniti velike stvari za dobrobit naše zajednice i okoliša.

Bacanjem 1000 biokugli, 50 volontera je započelo čišćenje podmorja od mulja, teških metala, crijevnih bakterija i ostalog mikro otpada koji je oku nevidljiv, ali izuzetno štetan za morski ekosustav. Njihov trud i predanost omogućili su da se ovaj proces bioremedijacije pokrene na najbolji mogući način.

Ovaj uspješan događaj motivira nas da nastavimo dalje s akcijama čišćenja i zaštite okoliša. Dobrota i volja da se sudjeluje u ovakvim inicijativama dokazuju da svatko od nas može pridonijeti očuvanju prirode i okoliša. Kada dijelimo dobrotu na različite načine, svijet postaje ljepše mjesto za sve nas.

Nadamo se da će ove akcije potaknuti i druge lokalne zajednice da se uključe u slične inicijative. Čišćenje podmorja i zaštita okoliša nije samo zadatak za pojedince, već za cijelu zajednicu koja zajedničkim snagama može postići velike promjene.

Ostatak sezone planiramo posvetiti čišćenju podmorja u Makarskoj, Brelima, Baškoj Vodi i Podgori. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ovim akcijama jer svaka ruka i svaki doprinos ima veliku vrijednost u očuvanju naših mora.

Vidimo se na sljedećim akcijama, jer svi zajedno možemo učiniti velike stvari za naš predivan planet!

Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji.