Biokugle – Podgora


10 lipnja, 2021
 / 
Featured image for “Biokugle – Podgora”

Projekt “Dobar dan za Biokugle” – bioremedijacija morskog tla u Podgori.

Ovaj projekt predstavlja još jedan iznimno važan korak u očuvanju naše prekrasne prirode i okoliša. Veliko hvala učiteljici Gordani Raos koja je uspješno koordinirala cijeli projekt. Njezina predanost i posvećenost omogućile su da sve teče glatko i učinkovito.

Posebno zahvaljujemo učeniku Luki Galiću, čiji je kreativni rad rezultirao izradom informativnog plakata o biokuglama. Njegov trud i angažman su bili ključni u podizanju svijesti o važnosti projekta. Također, veliko hvala i svim sedmašima, Luki i njegovim razrednim kolegicama i kolegama, koji su aktivno sudjelovali u cijelom projektu. Njihova energija i entuzijazam donijeli su pozitivnu atmosferu na radionici te su sami izradili čak 1000 biokugli, koje će biti od iznimne važnosti za obnovu morskog tla.

Izuzetno smo zahvalni medijima što su od početka pratili projekt i omogućili da se poruka o važnosti bioremedijacije i čuvanju prirode proširi što dalje. Njihova podrška i medijska prisutnost pridonose većem razumijevanju šire javnosti o važnosti ovakvih inicijativa.

Naravno, ne možemo zaboraviti našu dragu načelnicu Petru Radić, koja je toplo dočekala projekt i osobno sudjelovala u bacanju biokugli u more. Njezin angažman i podrška pokazuju kako se odgovornost prema okolišu proteže i na lokalnu razinu.

Bez iznimnog doprinosa volontera, ovaj projekt ne bi bio moguć. Hvala svima koji su nesebično sudjelovali i omogućili da se ova hvalevrijedna inicijativa ostvari u punom sjaju. Vaš trud i dobrota znače mnogo za našu zajednicu i okoliš.

Konačno, najiskrenija hvala našoj djeci koja su kroz “igru i druženje” pokazala svoju ljubav prema prirodi i odlučnost da je čuvaju. Vaše svjesne akcije već sada čine razliku, a mi smo sigurni da ćete u budućnosti biti pravi uzor drugima u brizi za naš planet.

Vi ste pravi heroji ovog projekta. Hvala vam što ste svojim zajedničkim trudom i predanošću čuvari naše prekrasne prirode!

Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji.