Biokugle – Podgora


11 ožujka, 2021
 / 
Featured image for “Biokugle – Podgora”

Podgorski – Dobar dan za Biokugle.

Veliko hvala nastavnici Gordani Raos koja je pokazala iznimno razumijevanje i predanost u organizaciji ovog zahtjevnog projekta. Njezina strast i želja da doprinese očuvanju prirode i okoliša potaknuli su i druge da se uključe u ovu hvalevrijednu inicijativu. Također, neizmjerno cijenimo napore volontera iz Volonterskog centra koji su nesebično pružili svoje ruke kako bi projekat uspješno zaživio.

Velika zahvala ide i ravnatelju Batinoviću, koji je prepoznao važnost samog projekta. Njegova podrška bila je od ključne važnosti u omogućavanju da se sve odvija uspješno.

Poseban trenutak bio je kada su učenici sedmog razreda po prvi put samostalno izrađivali Biokugle nakon odslušanog predavanja i demonstracije. Ta neopisiva radost i uzbuđenje koja su zračila s njihovih lica dok su se upuštali u taj zadatak bili su nešto posebno. Njihova predanost učenju i želja za aktivnim sudjelovanjem u zaštiti okoliša nas sve nadahnjuje. Izrađeno je čak 1000 Biokugli za 90minuta.

Ova sinergija biologije i likovne umjetnosti za čišće more je sjajan primjer kako se znanje i kreativnost mogu spojiti u cilju postizanja pozitivnih promjena. Nakon što su Biokugle izrađene, slijedi važan korak – sušenje i fermentacija mikroorganizama prije nego što ih bacimo u more, kako bismo potaknuli proces bioremedijacije i obnove morskog ekosustava.

Posebna zahvala ide i učenicima koji su se odlučili prenijeti svoje poruke svima oko sebe kroz sliku, crtež ili skicu. Vaša kreativnost i želja da podijelite važnost zaštite okoliša s drugima zaista nas dira. Očekujemo s nestrpljenjem da vidimo vaše radove jer dječja mašta je nevjerojatna i neizmjerno vrijedna.

Svaki doprinos ovog projekta čini veliku razliku u očuvanju našeg predivnog prirodnog naslijeđa. Hvala svima što ste dio ovog posebnog događaja “Dobar dan za Biokugle“. Vaša srca i entuzijazam čine svijet ljepšim mjestom za sve nas!

Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji.