Čep za lijek, lijek za čep – PROJEKT prikupljanja PLASTIČNIH čepova !


14 veljače, 2020
 / 
Featured image for “Čep za lijek, lijek za čep – PROJEKT prikupljanja PLASTIČNIH čepova !”

NE,NE,NE – nemojte sakupljati poklopce od namaza, ness kave , margarina i sl!

DA,DA,DA – sve plastične čepove od napitaka, ulja, octa, mlijeka, jogurta i sl.

… Ovako smo danas otvorili konferenciju za medije …

… Poštovani ;

pozivamo Vas na konferenciju za medije , dana 14.02, petak sa početkom u 10:30h – u gradskoj vijećnici Grada Makarske.

Tema konferencije je projekt – “Čep za lijek, lijek za čep” u kojem sudjeluju još 4 društva Crvenog križa. Gosti na konferenciji će biti ravnatelji CK Brač, Vrgorac, Imotski i Hvar koji su se pridružili ovom eko-humanitarnom projektu, također I zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić . Također su projekt podržali : Grad Makarska, Konzum, autoprijevoznik Ricardo d.o.o, luka Ploče, Naturalis d.o.o – Prirodna izvorska voda Cetina , mnogi vrtići i osnovne škole, Drava Internacional te krajnji korisnici ovog eko-humanitarnog projekta , Udruga oboljelih od limfoma i leukemije u Čakovcu.

Molimo Vas da se odazovete ovoj konferenciji te svojim medijom omogućite vidljivost ovog eko-humanitarnog projekta, te da krajnji korisnici budu što zadovoljniji našom malom akcijom za njihovu životnu potrebu…..

… Tako je započeo jedan projekt u Grad Makarska

….. HVALA svima koji su danas došli i kao gosti i kao sudionici I predstavnici medija, HVALA u ime onih zbog kojih smo posljednja 3 mjeseca proveli u telefoniranju, emailima, sastancima, govorima i neprospavanim noćima….

O čemu se radi ?! PROJEKT “ Čep za lijek I lijek za čep” je nastao sasvim slučajno. Naime , kako imamo radionice I edukacije u vrtićima I školama – vidjeli smo da više manje svi sakupljaju plastične čepove za Udrugu oboljelih od limfoma i leukemije . U razgovoru sa tetama, učiteljicama, ravnateljima, razrednicima – shvatili smo da SVI imaju ISTI PROBLEM – nakon što skupe veću količinu čepova , treba iste poslati u Čakovec. CIJENA SLANJA ?! To je bio glavni razlog posustajanja u ovom hvale vrijednom eko-humanitarnom projektu….

…..Iz tog problema se izrodio PROJEKT Čep za lijek lijek za čep! Ovim projektom smo omogućili da svi mogu , cijelu godinu, donositi plastićne čepove u CK Makarska ili ih samo odnijeti sa djecom do skladišnog prostora – brodskog kontejnera – koji se nalazi pored srednje škole na parkiralištu/rupa. Za sada je zelene boje , bez crteža, ali …. Vidit ćemo ….

GLAVNI KRIVCI : što smo uspjeli ovaj projekt izrealizirati I izvuči do kraja su :

Šjor Emil Vibović – preds. Udruge oboljelih od limfoma i leukemije , koji nas je uputio u sve potrebe I probleme udruge u Čakovcu.

Šinjorina Tanja Brković – Drava Internacional – OSIJEK ; Tvornica za preradu pl. čepova, kojima su oni jedna od glavnih sirovina. Otkupna cijena u dogovoru sa Udrugom se uplaćuje na račun Udruge koji ta sredstva koriste u pomoći kod lječenja djece I roditelja oboljelih od limfoma I leukemije .

Šjor Dario Majić – Direktor Transporta I prodaje – auto prevoznik Ricardo d.o.o. ZAHVALJUJUĆI njima I njihovoj donaciji, uspjeli smo osigurati prijevoz direktno iz Makarske prema Osijeku I to šleper. Što reći na njihovoj donaciji – NEPROCJENJIVO ?! Koju poruku poslati osim HVALA u ime onih kojima će to pomoći …

Šjor Ivor Gavrilović – Naturalis d.o.o Priroda izvorsa voda Cetina. Njihovom donacijom su nam omogućili da svaka posuda za skupljanje čepova bude standardizirana odnosno da bude GALON od vode. Komada – koliko nam treba kada je humanitarna akcija u pitanju. Što reći – NEPROCJENJIVO. Uskoro ćemo ih imati I podijeliti.

Luka PLOČE d.d. – je donirala skladišni prostor odnosno brodski kontejner. Predsjednik Uprave Hrvoje Livaja, direktor operative Ante Radaljac I direktorica Luke Šped – Natalija Petrović – su nadljudskim naporima, kroz šumu birokracije, a za eko humanirani projekt koji će pomoći Udruzi oboljelih od limfoma I malignih bolesti – omogućili ovu donaciju. VELIKO HVALA u ime svih kojima će ovo pomoći jer što drugo reći kada Vam netko – reparira, oboja, pripremi, riješi administraciju I donira jedan tako vrijedan segment ove priče – HVALA !

…. Zamjenik gradonačelnika – Dražen Nemčić – nakon naše prezentacije cijelog projekta, zamjenik je odmah ponudio pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Odobrenjem da kontejner odložimo I smjestimo na parking Grada , pored srednje škole / u rupu nama je bila trešnja na torti cijele priče. HVALA zamjeniku na svemu do sada….

….. LUKA PLOČE d.d se, na zamolbu Crvenog Križa Makarska, odazvala na eko-humanitarnu akciju u korist Udruge djece oboljelih od limfoma i malignih bolesti.

CK Makarska je izrazila potrebu za donaciju kontejnera za potrebe skladištenja plastičnih čepova koji se skupljaju za skupe lijekove čime se olakšava financijska situacija oboljeloj djeci i njihovim roditeljima

Luka Ploče d.d. donirala je potreban kontejner i pružila svu logističku pomoć za ovu hvalevrijednu akciju. Kako često sudjelujemo u humanitarnim akcijama, a humanitarno djelovanje i pomaganje drugima iznimno nam je važno, drago nam je da smo mogli biti i dio ove priče….

Naturalis d.o.o. – CETINA prirodna izvorska voda – Oblikujući krški krajolik, voda nezaustavljivo teče polagano otapajući vapnenačko stijenje, postaje jedna od najpoznatijih hrvatskih voda Cetina – prirodna izvorska voda….

RICARDO – transporti sa srcem – Vodeća smo tvrtka cestovnog prijevoza u RH koja pruža cjelokupna logistička rješenja prilagođena svakom pojedinačnom zahtjevu, usklađena sa standardima međunarodne prakse za kvalitetu i sigurnost. Radimo za široki spektar renomiranih tvrtki čiji smo primarni partner

Njegujemo i unapređujemo ozračje u kojemu je svaki zaposlenik važan. Za nas tim simbolizira skup zaposlenika koji zajedničkim naporima ostvaruju ciljeve naše tvrtke te ih potičemo na međusobnu suradnju i otvorenu komunikaciju. Zahvaljujući otvorenoj komunikaciji, uvažavaju se primjedbe i sugestije, te se na taj način poboljšava i naše cjelokupno poslovanje.

Crveni križ Brač, Crveni Križ Hvar, CK Vrgorac, CK Imotski, Osnovne škole i vtrići na Makarskom primorju…

Zajednica udruga Društvo Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije

Hrvatski Crveni križ/Croatian Red Cross