Edukacije i radionice -Kodeks sigurnosti na vodi- DV


Featured image for “Edukacije i radionice -Kodeks sigurnosti na vodi- DV”

Kroz posljednjih petnaest dana odrađen je prvi dio planiranih radionice u Dječjim vrtićima. U društvu leptirića, bubamara, zvončića, bubamaraca, cvijetića i naposljetku snješkića, vrijeme je brzo prošlo. Tristotinjak mališana upoznalo se s opasnostima na vodi, toboganu, na plaži i izvan nje, što se smije, a što ne smije- kroz naš program Kodeks sigurnosti na vodi. Iza nas su radionice u dječjim vrtićima: Radost, Pčelica, Maslačak, Veseljko, Grdelin(Tučepi), Zvončica, Ciciban, Vrapčić, Soline (Anđeo Čuvar),te 4.razred OŠ Franjo Tuđman u Brelima.

Sljedeći tjedan na redu je OŠ Petra Perice Makarska, gdje će radionice imati učenici četvrtih i šestih razreda. Osim Kodeksa sigurnosti na vodi, za šestaše smo pripremili radionicu Zaštita morskog okoliša.

Cilj radionice je upoznati i upozoriti sudionike na opasnosti koje prijete zagađenjem, te skrenuti pozornost na korištenje plastike i plastičnih proizvoda koji uvelike utječu na floru i faunu našeg Jadranskog mora.

Također su u pripremi radionice za Općine Podgora, Tučepi, Gradac i Bašku vodu, jer je interes djece i roditelja porastao. Do tada – zabavite se i budite na oprezu.