Interventni tim – Volonterski centar COVID


20 travnja, 2020
 / 
Featured image for “Interventni tim – Volonterski centar COVID”

Priča o Volonterskom centru se nastavlja

Sanja P. – kada se u 22:00 sakupljaju peciva, kruh i potrepštine, Sanja može. Kada u 17:00 imamo hitnu situaciju sa donatorima Sanja može. Kada treba ići kod teških socijalnih slučajeva sa Ernom ili Tonijem – Sanja može. Kada se prave Bio kugle – Sanja može. Kada treba brinuti o 10 obitelji u svom susjedstvu kao volonterka CK Sanja može – samo je jedna “Rozgica”.

Mateo J. i Marko Ž. – Mateo je brinuo o 15 obitelji na svakodnevnoj bazi dok je Marko bio u pričuvi ako se što desi. Uz sve što je sam prošao kroz život, što je znao, prošao je i edukaciju, opremili ga i imali u njega povjerenja. Kako je to uzvratio ?! Pa tako što su sve obitelji imale samo riječi HVALE za njega uz poruku – Ništa nam ne treba Mateo je riješio. Majstore kapa do poda ! A kada bude riječ o DONATORIMA malo dolje niže, tek će se onda vidjeti koliki je to “gospodin” ….

Lijana R., Nera P., Renato Č., Ana V., Petra Š., Blanša M., Matilda Č. … – naše/i tučepljanke i tučepljani koje je vodila zamjenica Lucija – hvala Vam. Bili su nam i još uvijek jesu velika pomoć volonterskom centru Crvenog Križa Makarska jer su “držali Tučepi po kontrolom”. Cilj nam je bio educirati i opremiti što veći broj ljudi na Makarskom primorju, ali nas je prva pojava COVIDA zaustavila jedan dan prerano da uspijemo u naumu ! ….

Olivia P., Tea P., Ana V., Željka K., Ante V. – korisnici Udruge Sunce su nam posebna skupina i bilo im je jako teško u tom razdoblju. Međutim uz njihovu ekipu koja je došla na edukaciju i još podebljala, utvrdila znanje kako se štititi i sačuvati zdravlje svojih štićenika od COVIDA – bili smo sigurni da će im biti barem malo lakše jer 15.03 smo imali opremu i osnovno stručno znanje koje smo dijelili sa svima….

Lidija V. i Petra M. – vozačice kojima je trebalo samo dati termin , popis korisnika, pripremiti hranu i ostalo se rješavalo sa osmjehom. Ponedjeljak, srijeda ili nedjelja , njima je bilo svejedno kada je pomoć potrebnima u pitanju. Tko će vozit ? Ja, mogu i ja, samo javi – Tako jednostavno a tako veliko ….

Bojan F. i Antonio B. – nakon odslušane edukacije, dobivene opreme kao kod Lidije i Petre – Samo daj popis di, šta treba i ne brini. Uvijek uz povratnu informaciju sa terena kakvo je stanje sa korisnicima socijale, pokazali su da se može računati uvijek na njih.

Matej M., Maria Č., Dora P., Marin Š. najmlađi članovi volonterskog centra ( neki su imali i dozvolu roditelja ) samo su nam bili pokazatelj sa Makarska mladost ima veliko srce , ali i odgovornost kada je najvažnije ! Mladi vozači nisu se dvoumili kada je trebalo početi voziti socijalu od Brela do Gradca, a također kada je trebalo razgovarati sa ljudima na telefon i “vodit ih kroz naš protokol” pokazali su zrelost puno veću od onih koji su tu ZRELOST “trebali imati”. Hvala im na tome jer su nam bili svima u centru “gorivo” za bolje sutra.

FOTOGALERIJA

Nastavlja se…