Interventni tim – Spasilačka služba na Svjetski dan Prve pomoći 2014. godine


Featured image for “Interventni tim – Spasilačka služba na Svjetski dan Prve pomoći 2014. godine”

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći , gradsko društvo Crvenog križa Makarska je danas 12.09. ispred zgrade Grada prezentiralo postupke pružanja prve pomoći sa naglaskom na edukaciju građana pravilnom postupku reanimacije osobe.

FOTOGALERIJA

„Ukoliko se dogodi nesretni slučaj u našoj blizini ili osoba naglo oboli i izgubi svijest, ukoliko joj se odmah ne pomogne, unutar „zlatnih 5 minuta“, najčešće joj poslije toga i nema velike pomoći. Postupci pružanja prve pomoći je znanje koje može i spašava život u visokom 90% broju slučajeva prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, i njen cilj nije zamjena za hitnu medicinsku pomoć već sprječavanje većih i trajnijih posljedica po unesrećenu osobu. Tim povodom društva Crvenog križa od uvođenja ovog Svjetskog dana 2000 godine diljem svijeta i Hrvatske, a tako i naše, provode razne aktivnosti u podizanju razine svijesti i znanja u pružanju prve pomoći. Naš ovogodišnji moto je „Budi heroj – spasi život“ i na to ovom prilikom pozivamo i sve naše sugrađane „ doznajemo od ravnatelja Crvenog križa g.Gloryana Grabnera.

Edukaciji Crvenog križa su se uz makarskog dogradonačelnika g.Miroslava Družijanića odazvali i brojni građani i turisti kojima su postupke prije toga prezentirali pripadnici Spasilačke službe Crvenog križa, koja i ovu sezonu budno pazi na sve domaće i strane kupače Makarske gradske plaže.