Interventni tim – Spasilačka služba na moru potraga za izgubljenom djevojčicom


Featured image for “Interventni tim – Spasilačka služba na moru potraga za izgubljenom djevojčicom”

Zbog očuvanja dostojanstva osoba slike, te imena neće biti dostupna.

Jedna od dvije situacije koje su kod spasioca najstresnije je potraga za izgubljenim djetetom.

Ponedjeljak 03.07. -11:20h Roditelj traže pomoć spasioca i prijavljuju nestanak svoje kćeri predškolskog doba. Nakon što je voditelj preuze sve informacije o izgledu djevojčice, odjeći, obući, mogućim prepoznatljivim znakovima pokreće akciju pretrage terena. Po početku pretrage obavještavaju policijske službenike te i oni izlaze na teren. Obzirom na prenapučenost i veliki broj kupača, uključuju se u potragu za nestalom djevojčicom. Nakon više od 30 minuta , djevojčica je pronađena kako sjedi na klupi, uplakana, prestrašena i vidno uznemirena.

Potraga za djevojčicom je završila u 11:55 minuta, međutim, tada je roditeljima ali i djevojčici prijeko potrebna psihosocijalna podrška kako bi se trauma sa ljetnog odmora svela na minimum. Nakon više od 60 minuta pružanja psihološke podrške obitelji, puno smireniji su se uputili do svog apartmana.

Ostaje zabrinjavajuća činjenica koju je spasilac kroz razgovor sa djevojčicom saznao, a to je da je stariji muškarac njoj ponudio sladoled i igračke kako bi pošla s njim. Cijela akcije sa još više podatak je u policijskom zapisniku, što samo pokazuje da koordiniranim djelovanje svih službi naše plaže mogu biti još sigurnije.