Interventni tim – Spasilačka služba na moru, obilježavanje Svjetskog dana Prve pomoći


Featured image for “Interventni tim – Spasilačka služba na moru, obilježavanje Svjetskog dana Prve pomoći”

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći , gradsko društvo Crvenog križa Makarska je danas 12.09. ispred zgrade Grada prezentiralo postupke pružanja prve pomoći sa naglaskom na edukaciju građana pravilnom postupku reanimacije osobe.

„Ukoliko se dogodi nesretni slučaj u našoj blizini ili osoba naglo oboli i izgubi svijest, ukoliko joj se odmah ne pomogne, unutar „zlatnih 5 minuta“, najčešće joj poslije toga i nema velike pomoći. Postupci pružanja prve pomoći je znanje koje može i spašava život u visokom 90% broju slučajeva prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, i njen cilj nije zamjena za hitnu medicinsku pomoć već sprječavanje većih i trajnijih posljedica po unesrećenu osobu.

FOTOGALERIJA

Tim povodom društva Crvenog križa od uvođenja ovog Svjetskog dana 2000 godine diljem svijeta i Hrvatske, a tako i naše, provode razne aktivnosti u podizanju razine svijesti i znanja u pružanju prve pomoći. Naš ovogodišnji moto je „Budi heroj – spasi život“ i na to ovom prilikom pozivamo i sve naše sugrađane „ doznajemo od ravnatelja Crvenog križa g.Gloryana Grabnera.

Edukaciji Crvenog križa su se uz makarskog dogradonačelnika g.Miroslava Družijanića odazvali i brojni građani i turisti kojima su postupke prije toga prezentirali pripadnici Spasilačke službe Crvenog križa, koja i ovu sezonu budno pazi na sve domaće i strane kupače Makarske gradske plaže.