Interventni tim – Spasilačka služba na moru 2015


Featured image for “Interventni tim – Spasilačka služba na moru 2015”

U povodu početka rada Službe spašavanja na vodi Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Makarska, koja je započela s aktivnostima danas (ponedjeljak) u 11 sati, gradonačelnik Tonći Bilić i zamjenik Miroslav Družianić u gradskoj su vijećnici primili ekipu makarskog Baywatcha zajedno s ravnateljem Crvenog križa Gloryanom Grabnerom kako bi im zaželjeli još jednu uspješnu sezonu.

Ovogodišnju spasilačku ekipu čine voditelj Ante Ostojić, zatim Boris Buklijaš, Ivan Rakušić, Ante Bokšić, Nikša Katić, Jure Prgomet, Josip Borić, Duje Topić, te Tea Bušelić, koja je prva djevojka koja se ove godine pridružila timu makarskog Baywatcha. – Lani ste obavili dobar posao, idemo ove godine još jedan korak naprijed. Osim što ste svi obučeni za spašavanje u moru i pružanje prve pomoći, vi ste ujedno i ona ‘prva linija’ do kupača, do šetača na plaži, zato prije svega budite ljubazni i budite oni koji će turistima pružati informacije a ja vam, kao i vatrogascima i GSS-u, želim što manje posla u sezoni – poručio je Miroslav Družianić. Ravnatelj Crvenog križa Gloryan Grabner zahvalio se Gradu Makarskoj na stalnoj podršci, ali i dodao da nažalost ni ove godine koncesionar, tvrtka B1 plakati iz Zagreba, nije u obećanom roku valjano pripremila tornjeve za rad spasilačke službe, što je trebalo biti gotovo do 1. lipnja, zbog čega tornjevi ni sada nisu u idealnom stanju.

FOTOGALERIJA

– Ako i dalje postoje problemi oko uvjeta na vašim radnim mjestima, riješit ćemo ih u ova dva dana. Cilj nam je ne samo pružiti pomoć i biti na usluzi kupačima, nego da cjelokupnu sliku podignemo na viši nivo. Makarska se nekoć ponosila Plavom zastavom na plaži, a vjerujem da je možemo dobiti ponovno-kazao je gradonačelnik Bilić, dodavši da im također želi što manje posla u smislu intervencija.

– Ovaj drugi dio kojeg tražimo od vas, dakle neposredno sudjelovanje i komunikacija s turistima vas ne treba opterećivati jer je to zasigurno puno lakši posao od samog spašavanja. Vjerujem da ćete biti besprijekorni kao i lani, te da ćete biti pravi ambasadori Makarske- dodao je gradonačelnik.