Interventni tim – Volonterski centar donatori za vrijeme COVID-a


27 lipnja, 2020
 / 
Featured image for “Interventni tim – Volonterski centar donatori za vrijeme COVID-a”

To je ekipa koja je bila cijelo vrijeme aktivna, međutim bez sigurnosnog back up-a, ne bi mogli jednostavno obavljati poslove. Naime, 21 volontera smo imali u “pričuvi” u slučaju da nam se desi “proboj COVIDa” u volonterski centar i da moramo u službenu izolaciju, jer nismo smjeli ostaviti 290 osoba ( 90 obitelji ) , koji su bili ovisni o nama, bez pomoći u to vrijeme.

Jednako vrijedni poštivanja i spomena : Anđela D., Boris B., Nikša K., Tonina M., Stipe M., Nikolina i Maja Č., Mimo B., Marta M., Kristina V., Kristina C., Kristina B., Kleme F., Josipa M., Ivan B., Ita S., Dino i Brigita Č., Anita B. , Andro F. i Ivan S. Kada imate ovakvu vojsku volontera koja želi pomoći bez razmišljanja i ustezanja – za građane Makarskog primorja nema straha jer – Za dobro se treba boriti kao vojnik, a koji vojnik sam može dobiti rat?! .

DONATORI : Obitelji koje nisu ni sekunde dvojili kada je trebalo, poduzetnici koji su cijelo vrijeme bili uz nas i ljude u potrebi, pojedinci koji su odvajali od sebe da bi pomagali nemoćnima. Ovim putem im se ZAHVALJUJEMO u ime onih kojima su pomogli, iako se oni protive tome, ne želeći se spominjati, ne želeći se isticati, u ovim teškim vremenima jer kako su rekli – od srca je i to potrebitima – mi ćemo ih redom spomenuti :

Ravnatelji srednje škole – Slavko Gudelj i Momir Sumić, koji su bez razmišljanja ustupili prostor Srednje škole kako bi mogli pomagati ljudima. Super Konzum, pekara Lipo i friško, pekara Palma koji su svaki dan ostavljali višak proizvoda koji bi volonteri pokupili , zapakirali i sutradan nosili na adrese socijalnih i potrebitih slučajeva. Eli – koja je svako malo pravila kolač, tortu i donirala za volontere u centru.
Hotel Dalmacija sa donacijom hrane kao i Sretan Glavičić te predstavnici SDP -a sa dezinfekcijskim potrepštinama i hranom. Slavko Vidović i Dino Ljubojević Hotel Bonaca – po 200 kn od kojih se kupila hrana, za potrebite. Mladi ( i budući) bračni parovi i obitelji Milinković-Mišur, Mendeš, Glavičić sa donacijom hrane.

Udruga AMICIS donacijom hrane, Kaufland – na tjednoj bazi donacija voća iz projekta Voće u škole kojim se preusmjerila donacija Volonterskom centru jer škole nisu radile. Gđa Grizelj koja nam je donirala jednokratne rukavice te samozatajne žene Natalija Vuletić, Gordana Jelavić, Milena Kuran Majic, Kristina Relota, Marija Bošković, Veronika Vukoja, Spomenka Jurjević – kolači za USKRS ljudima u potrebi. Milan Rudelj koji je prevozio Biokugle i potrepštine po rivijeri prilikom iseljavanja iz srednje škole.
Restoran Peškera i Mateo koji su SVAKI dan donosili kuhani ručak za volontere volonterskog centra Crvenog križa Makarska 4-6 ručaka, koje su volonteri na posljetku donirali obiteljima kod kojih se taj dan išlo. Ivan Skender koji je donirao preko 1 000 letaka, web logo/plakata za akcije te Marija Ivanković koja je prije početka rada donirala 200 platnenih dvoslojnih maski.

Volonteri koji si svoje vrijeme, novac, znanje i resurse stavili u službu potrebitih – Nitko do njih nije za svjetla pozornice , niti su to ikada tražili, ali kada je najteže na njih se možemo osloniti – e zato JEDNO VELIKO HVALA svim donatorima jer su Vaše donacije završile tamo gdje su najviše trebale – kod potrebitih i VELIKO HVALA volonterima jer VI MJENJATE SVIJET NABOLJE !

FOTOGALERIJA