Interventni tim – Voditelj Spasilačke postaje


Featured image for “Interventni tim – Voditelj Spasilačke postaje”

Četverodnevna Edukacija za VODITELJA SPASILAČKE POSTAJE , u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Split i Hrvatskog Crvenog križa gdje je Makarski Crveni križ, uz Dubrovnik i Split imao svog predstavnika.

Riječ je o vrlo važnom programu bez kojeg se rad spasilačke službe tijekom sezone ne može nadograđivati i razvijati u smjeru kojeg svi skupa trebamo. Ponajprije radi sigurnosti naše djece, a potom kao čvrst oslonac u turizmu svim koncesionarima kada je zaštita gostiju u pitanju.

Četverodnevna edukacija uključivala je teoretska izlaganja i praktični dio nastave na otvorenom tj. na plaži uz more gdje su se upoznavali s procjenama rizika u svrhu izrade Plana rada spasilačke postaje. Po završenom teorijskom i praktičnom dijelu kandidati pripremaju završni rad koji se sastoji od izrade Plana rada spasilačke postaje i demonstracije istoga na Tečaju za spasitelje.

Nakon uspješno završenog procesa edukacije osobe dobivaju uvjerenje o osposobljenosti za Voditelja spasilačke postaje. Riječ je o osobi koja na uređenom kupalištu osigurava sigurnost unutar područja djelovanje spasilačke postaje kroz nadzor, prevenciju, spašavanje i pružanje prve pomoći.