Interventni tim – Škole vježba 2022


23 prosinca, 2022
 / 
Featured image for “Interventni tim – Škole vježba 2022”

Jučer, 23.12.2022 u organizaciji Civilne zaštite grada Makarske, organizirana je zajednička vježba na području grada Makarske – Škole 2022 . Tema je bila potres – koji je prouzročio urušavanje i požare u obje osnovne škole u gradu Makarskoj .

Po prvi put, na ovakav način, su u vježbi sudjelovali štićenici udruga Juraj Bonaći i Udruga Sunce Makarska i to njih 10. Vrijedno i bogato iskustvo žurnim službama koje su uz stručnu podršku voditelja/ravnatelja udruga mogli “ozlijeđene” štićenike zbrinuti na stručan način.

Po prvi put su aktivno u vježbi sudjelovale dvije stručne osobe Centra za socijalnu skrb Makarska, obzirom da se radilo o spašavanju maloljetnika.

Po prvi put, na ovakav način, su aktivno sudjelovali Makarski umirovljenici – Matica umirovljenika Makarska sa svojih 10 omladinaca koji su za zadatak imali “tražiti svoje unuke, informacije o svemu” a sve kako bi “ometali” žurne službe u svom djelovanju.

Po prvi put smo zamoli građane “lažne roditelje”, njih 10, da sudjeluju u vježbi na način da “pokupe tuđe ili svoje dijete ”, kako bi testirali suradnju Centra za socijalnu skrb Makarska , IT Služba traženja te IT Psihosocijalna podrška.

Na kraju u vježbi je sudjelovalo :

– članova/ica IT Crvenog križa 23

– članova JVP/DVD Makarska 22

– članova/ica HGSS 12 plus 2 potražna psa

– članova/ica OŠ kao ozljeđene osobe 12

– štićenika Juraj Bonaći i Udruge Sunce 10

– članova/ica Matice Umirovljenika Makarska10

– članova/ica Policijske postaje 10

– članova/ica Građana – 10

– članova/ica Stožera Grada Makarske 7

– članova/ica Hitne medicinske 3

– članova/ica Realnog prikaza ozljeda 2

– članica Centra za socijalnu skrb Makarska 2

Unutar ZLATNOG SATA iz obje škole je evakuirano 450 djece i zaposlenika

UKUPNO : 550 osobe i dva potražna psa HGSS a.

Također želimo zahvaliti ekipi Policije, IT Prve pomoći te Hitnoj medicinskoj – na brzoj i profesionalnoj reakciji kada je u pitanju bila situacija IZVAN SCENARIJA koja je zahtijevala dodatnu reakciju

HVALA našim fotografima i medijima koji su popratili ovu akciju slikama i odličnim video materijalom na radost najmlađih. HVALA La Strada Tučepi Makarska na velikoj donaciji za članove IT Crvenog križa i u ovoj akciji – HVALA Vam što nas “pratite”. HVALA Crveni Kriz Ploče što se se priključili našoj ekipi.

HVALA ravnateljicama Osnovna Skola Oca Petra Perice – Renati Gudelj i Osnovna škola Stjepana Ivičevića Marici Gržić, na velikoj suradnji, sastancima, prezentaciji i koordinaciji. HVALA nastavnicima, profesorima, djelatnicima te roditeljima na velikom razumijevanju HVALA svim sudionicima vježbe Škole 2022

Za kraj :

Ako želiš, zavrneš rukave i UČINIŠ ŠTO MOŽEŠ , tamo gdje jesi , S ONIM ŠTO IMAŠ – i tada si pobijedio

Foto album pogledajte OVDJE

Video prilog na Youtubu pogledajte OVDJE