Interventni tim – Nacionalna vježba Jastrebarsko


14 rujna, 2022
 / 
Featured image for “Interventni tim – Nacionalna vježba Jastrebarsko”

Nacionalna vježba Jastrebarsko 2021 Interventni timovi Hrvatskog Crvenog križa.

U sklopu Interventnog tima SDŽ – boje Makarskog Interventnog tima su “branili” Boris Buklijaš i Miroslav Dudaš. FOTO galeriju možete pogledati OVDJE

Vježba – 15 timova i 80 članova – je održana u organizaciji HCK-a od 9.- 12. rujna u Logističkom centru Ravnateljstva Civilne zaštite u Jastrebarskom, a domaćini su bili Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i GDCK Jastrebarsko kojima se ovim putem ZAHVALJUJEMO na domaćinstvu.

Vježba je bila osmišljena na način da se što realnije prikažu situacije na terenu uslijed i nakon potresa na koje Crveni križ treba odgovoriti.

Iznenadne i neočekivane akcije/reakcije ljudi, podizanje šatorskog naselja, operativni centar, organizirano zaprimanje i distribucija humanitarne pomoći, služba traženja, prva pomoć, psihosocijalna podrška, koordinacija članova interventnih timova, rad sa volonterima, mobilni timovi, logistika, administracija, međunarodni odnosi – samo su dio zadataka koje su Interventni timovi trebali “posložiti”

HVALA svim glumcima/sudionicima koji su svojim ozbiljnim pristupom dodatno iz sviju nas izvlačili vještine za koje smo mislili da “nam nikad neće trebati”