Interventni tim – Makarska na raspolaganju za Tursku


13 veljače, 2023
 / 
Featured image for “Interventni tim – Makarska na raspolaganju za Tursku”

Devet članica i članova Interventnog tima, su se stavili na raspolaganje Hrvatskome Crvenom križu za pomoć Turskoj i potresom pogođenim područjima. Miroslav Dudaš – voditelj , Jure Rašić – zamjenik – član , Marta Mišković – članica , Asmir Ljevšić – član,  Senajda Čepalo – članica , Iva Krivić – članica , Erna Varga – zamjenica članica , Anamarija Eljuga – članica, Ino Vela – član.

Članice i članovi koji su se stavili na raspolaganje za ovu misiju pokrivaju slijedeća područja vještina i znanja kako bi Tim na terenu funkcionirao: Specijalistički psihosocijalne podrška, prva pomoć, izgradnja naselja, vozači A, B, C kategorija i specijalnih vozila ( viljuškara, bagera i sl. ) , međunarodno pravo , međunarodno humanitarno pravo, prevoditelji , osobe za rad sa vjerskom zajednicom i kulturom, poznavanje jezika – talijanski, španjolski, češki, poljski, francuski, engleski, njemački, pedagoški rad sa djecom.

U slučaju da Hrvatski Crveni križ ima potrebu za slanjem dodatnih snaga, na 14 dana (4 dana puta i 10 dana terenskog rada) članice i članovi su upoznati sa svim poznatim poteškoćama koje se mogu očekivati na terenu.