Interventni tim – Humanitarno pravo


9 prosinca, 2022
 / 
Featured image for “Interventni tim – Humanitarno pravo”

Trenerice međunarodnog humanitarnog prava

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa u razdoblju od 29. studenog do 1. prosinca 2022. godine u Zagrebu održan je trening za trenere međunarodnog humanitarnog prava, kao i radonica obnove znanja iz međunarodnog humanitarnog prava.

Trening i radionicu vodila je Neda Dojčinović, regionalna pravna savjetnica za Zapadni Balkan i Gruziju Međunarodnog odbora Crvenog križa.

FOTOGALERIJU sa treninga pogledajte OVDJE

U sklopu treninga i radionice obrađen je niz korisnih tema poput klasifikacije oružanih sukoba, osnovnih pravila u izvođenju neprijateljstava, osnovnih pravila zaštitnog režima međunarodnog humanitarnog prava, mandata i osnovnih načela Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, zaštite i uporabe znaka crvenog križa te suvremenih izazova međunarodnog prava.

Trening je organiziran s ciljem uspostave mreže osposobljenih trenera koji će osigurati edukaciju članova i volontera iz međunarodnog humanitarnog prava u svim dijelovima Republike Hrvatske.

Marta Mišković univ. bacc. rel. int. i Andrijana Prug univ. bacc. oec – članice Interventnog tima koje su prošle trening te uz diplomu, stekle nove vještine i znanja potrebna u daljnjem razvoju tima